Центр інформбезпеки при МКіП очолила колишня радниця Муженка Любов Цибульська

 

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики очолила Любов Цибульська, яка раніше була радницею зі страткому начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, а донедавна – очолювала групу з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Вона розповіла “Детектору медіа“, що попередньо для себе визначила три напрямки роботи – протидію дезінформації, стратегічні комунікації й адвокацію на міжнародній арені роботи Центру.

“Ми скоро представимо все, що будемо робити в цьому Центрі. Я для себе бачу три напрямки – це протидія дезінформації, це стратком (стратегічні комунікації – “Н”) й адвокація наших зусиль на міжнародній арені для того, щоб підтримувати санкції проти Росії. Я для себе визначила ці основні напрямки”, – сказала пані Любов.

Цибульська зазначила, що важливу роль у Центрі гратиме співпраця з громадянським суспільством.

“Я не хочу дублювати те, що вже робиться й те, що вже робилося. Важливо тільки підсилювати ці надзвичайно сильні, абсолютно блискучі ініціативи з протидії дезінформації, які вже є. І проводити кампанії з позитивної наративізації, щоб Україна не лише спростовувала інформацію, а й формувала власний наратив. Тут я теж бачу свою роль”, – пояснила вона.

Любов Цибульська не відповіла, хто буде її керівником.

“Насправді навіть не мали можливості все детально проговорити. Ми домовилися про напрямки, про принципи роботу. У першу чергу, що цей Центр має бути суб’єктний, не повинен стати інструментом внутрішньополітичної боротьби. Ми говоримо про зовнішні загрози, які йдуть від Росії, у першу чергу. І ще загальні принципи, сприятливі для моєї участі, щоб не було політичного тиску й нічого подібного. Я все ж таки прийшла з громадянського суспільства й хотіла б тільки посилювати цю співпрацю – держави й громадянського суспільства”, – сказала громадська діячка.

Очільниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки ще не зустрічалася з представниками Міжнародного центру протидії дезінформації, який паралельно створили при Раді з питань безпеки та оборони України. При цьому Цибульська вказала, що в Центрі при РНБО ще не визначилися з керівником.

“Дуже важливо для нас буде розвести функціонал і максимально посилювати один одного, щоб ніде не перетиналися наші функції”, – додала вона.

Презентація напрямків діяльності та програм Центру Цибульської запланована на кінець березня.

Голова Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки розповіла, що працюватиме на зарплату. Вона поки не знає, скільки працівників будуть залучені до роботи в Центрі.

У себе в фейсбуці Любов уже написала: “…Шукаю команду – ціннісних, порядних людей, які чітко розуміють, хто є хто в російсько-українській війні. Англійська мова та досвід у цій сфері – обов’язкові. Шукаю, в першу чергу, комунікаційників та аналітиків. Пишіть мені або тут на ФБ, або на [email protected]“.

Друзі і колеги, дуже дякую за вашу підтримку! Рівень відповідальності мені зрозумілий. Зроблю усе можливе, щоб не…

Опубліковано Liubov Tsybulska Субота, 20 березня 2021 р.

У коментарі “ДМ” Любов Цибульська сказала, що залишає посаду керівниці групи з аналізу гібридних загроз УКМЦ через конфлікт інтересів. Водночас вона сподівається на співпрацю з УКМЦ та іншими громадськими організаціями в межах роботу Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки.

Також Цибульська не знає, чи залишиться радницею з протидії інформаційним загрозам міністра закордонних справ України Дмитри Кулеби. Але “точно треба координуватися з МЗС та максимально підсилювати його в протидії дезінформації, особливо все, що стосується назовні”.

Читайте також:
“Інформаційна війна з РФ перейшла в активну фазу”:
Центр протидії дезінформації при РНБО запрацює з 16 березня

Центр протидії дезінформації – це взагалі не про цензуру, – медіаекспертка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна