На Луганщині СБУ виявила три схрони бойовиків із реактивними снарядами і вибухівкою. ФОТО

 

У Луганській області Служба безпеки України виявила три схрони, які належали учасникам незаконних збройних формувань.

Про це в п’ятницю, 19 березня, інформує пресслужба СБУ.

Серед вилученого – бойові елементи реактивної системи залпового вогню “Смерч” та понад 30 кг вибухових речовин.

“Перевіряється інформація щодо закладення одного зі схронів диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, що можливо причетна до підриву двох мостів у селищах Підгорівка та Євсуг у липні 2014 року”, – йдеться в повідомленні.

В облаштованій у лісосмузі схованці біля селища Тернове Старобільського району співробітники СБУ виявили сім бойових елементів реактивної системи залпового вогню “Смерч”, які містять майже десять кг гексогену; 12 гранат РГД-5 та Ф-1.

Три схрони Луганщина СБУ 1 Три схрони Луганщина СБУ 2 Три схрони Луганщина СБУ 3 Три схрони Луганщина СБУ 4 Три схрони Луганщина СБУ 5 Три схрони Луганщина СБУ 6 Три схрони Луганщина СБУ 7
<
>

За попередніми даними, схрон обладнали учасники незаконних збройних формувань після обстрілу позицій сил антитерористичної операції у 2014 році.

З іншого тайника, який був вмурований у стіну покинутої будівлі поблизу селища Кринички Старобільського району вилучили 20 кг тротилу, детонатор, гранатомет РПГ-22, п’ять бойових гранат, три гранатометні постріли та понад 200 набоїв.

Ще в одній схованці, виявленій у лісосмузі поблизу підприємства у місті Рубіжному, було шість протитанкових гранат РПГ-26, дев’ять тротилових шашок (загальною вагою два кг), три протипіхотні міни МОН-50, 43 гранати РКГ, Ф-1 та РГД-5 із запалами, одна упаковка пластиду, капсуль-детонатори та освітлювальні ракети.

Зараз тривають заходи для встановлення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Вилучення та знешкодження засобів ураження проводилось у взаємодії з Національною поліцією та піротехнічним підрозділом Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Читайте також:
У Станиці Луганській в хаті бойовика виявили схрон із гранатами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.