Японія приєднається до військових навчань “Сі бриз” та “Спільні зусилля”, – Таран

 

Японія підтвердила намір взяти участь у міжнародних військових навчаннях в Україні “Сі Бриз-2021” і долучиться до навчань “Спільні зусилля-2021”.

Про це в середу, 17 березня, йшлося під час зустрічі Андрія Тарана з міністром оборони Японії Нобуо Кіші.

Як повідомив пресцентр МОУ, очільники оборонних відомств двох країн спілкувалися понад дві години, вдвічі довше запланованого. Досягнуто низки домовленостей з широкого кола воєнно-політичних та військових питань.

“Ми домовились про проведення другого раунду українсько-японських консультацій з питань безпеки на рівні високих представників Міністерств оборони та закордонних справ двох країн у форматі “2 на 2” восени 2021 року. Також розглянули можливість організації обміну досвідом військовослужбовців двох країн, зокрема, Сухопутних військ та Сил Спеціальних операцій. Зрештою, японська сторона підтвердила залучення представників Сил самооборони Японії до багатонаціональних навчань на території України “Сі Бриз-2021” та висловила готовність долучитись до навчань “Спільні зусилля-2021”, — повідомив Андрій Таран.

Міністри підтвердили важливість подальшого розвитку двостороннього оборонного співробітництва на основі Меморандуму між двома Міністерствами щодо співробітництва та обмінів у сфері оборони, обговорили можливості галузей оборонної промисловості обох країн, а також визначили шляхи співпраці в сфері обміну технологіями, товарами військового призначення та подвійного використання.

Як інформувала “Новинарня“, міністр оборони Андрій Таран перебуває з робочим візитом в Токіо. Це – перший в історії візит глави оборонного відомства до Японії.
У міноборони Японії увечері у вівторок, 16 березня, повідомляли, що зустріч Андрія Тарана з міністром оборони Японії Нобуо Кіші скасована через позитивний результат тесту на COVID-19 в одного з членів української делегації.
Раніше член української офіційної делегації генеральний директор “Укроборонпрому” Юрій Гусєв повідомив, що 16 березня, вже під час перебування в Токіо, отримав позитивний результат тесту на COVID-19 і перебуває на самоізоляції в посольстві України в Японії.

Читайте також:
Таран запросив Японію до участі в Кримській платформі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна