Вперше в історії міністр оборони України приїхав у Японію. Але дарма (ДОПОВНЕНО)

доповнено

Триває перший в історії двосторонніх відносин візит міністра оборони України до Японії.

Про це у вівторок, 16 березня, повідомив пресцентр оборонного відомства України.

Зазначається, що, перебуваючи у Токіо, Андрій Таран нагадав, що у 2018 році було укладено Меморандум про співробітництво у сфері оборони між Україною та Японією.

“Ми зацікавлені у співпраці з Японією — членом ООН, G-7, партнером НАТО та США за різними важливими напрямами. Розраховуємо, що взаємодія України та Японії з Альянсом, США та партнерами в ЄС і ООН може створити суттєві умови для протидії багатьом сучасним викликам і загрозам”, – цитує Тарана його пресслужба.

За його словами, Україна вдячна та високо цінує японську допомогу для військово-медичних закладів України. Загалом з 2016 року вона склала понад 3 млн доларів США.

Таран повідомив, що Україна планує запросити Японію до участі у новому форматі міжнародної співпраці — “Кримська платформа”, метою якої є деокупація Криму.

Однак при цьому стало відомо, що зустріч Андрія Тарана з міністром оборони Японії Нобуо Кіші скасована через позитивний результат тесту на COVID-19 в одного з членів української делегації.

“Планувалося 17 березня запросити офіційну делегацію на чолі з міністром оборони України Андрієм Тараном та провести зустріч міністрів оборони Японії та України. Однак після отримання повідомлення, що в одного з членів делегації міністра Тарана виявлено позитивний результат тесту на коронавірус, ми скасуємо цю зустріч з огляду на необхідність дотримання протиепідемічних заходів”, – йдеться в повідомленні МО Японії.

Нагадаємо, раніше член української офіційної делегації генеральний директор “Укроборонпрому” Юрій Гусєв повідомив, що 16 березня, вже під час перебування в Токіо, отримав позитивний результат тесту на COVID-19 і перебуває на самоізоляції в посольстві України в Японії.

Читайте також:
У глави Укроборонпрому Гусєва діагностували COVID під час візиту до Японії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна