В Україні 18 березня відновиться видача дозволів на зброю

 

У четвер, 18 березня, в Україні відновиться процес оформлення, видачі дозволів та перереєстрації дозволених видів зброї.

Відповідна служба, попри перебування в процесі реорганізації, продовжує роботу, повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко в фейсбуці.

“Всі працівники цих підрозділів на період переформатування служби виведені поза штат. Робочий процес контролюють співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України”, – написав Клименко.

Він додав, що термін проведення службового розслідування, яке призупинило робочий процес, не враховуватиметься під час перереєстрації зброї.

Також, за інформацією Клименка, поліція планує створити новий підрозділ, який займатиметься питаннями реєстрації та контролю за обігом зброї, а самі повноваження для оформлення документів на отримання чи продовження дозволів на зброю хочуть передати в сервісні центри МВС.

В Україні теж створять Єдину базу даних зареєстрованої зброї.

На всі ці процеси має піти кілька місяців.

Нагадаємо, 1 березня голова Нацполіції Ігор Клименко повністю ліквідував дозвільну службу, яка видавала дозволи на зброю та контролювала її обіг.
Причиною цього стала незаконна схема видачі дозволів на вогнепальну зброю, яку організував керівник служби разом із деякими підлеглими. Цю справу поліція передала в Державне бюро розслідувань.
Слідство з’ясувало, злочинну групу створив один із керівників Департаменту превентивної діяльності Нацполіції. До неї входили працівники дозвільних систем Нацполіції в кількох областях, а також працівники та власники магазинів зброї.

Читайте також:
Рада береться за законопроєкт про зброю: аналіз Юрсотні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна