Через спалах коронавірусу в Києві заборонили доступ глядачів на футбольні матчі

 

У Києві через спалах коронавірусної епідемії заборонили доступ глядачів на футбольні матчі – до стабілізації ситуації.

Про це повідомила пресслужба Київської міської держадміністрації 17 березня.

“У Києві забороняється доступ глядачів на футбольні матчі, в тому числі міжнародні, до стабілізації епідемічної ситуації. Відповідне рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА”, – сказано в повідомленні.

“У столиці ситуація з розповсюдженням хвороби – складна. Щодня збільшується кількість хворих, зокрема і тих, хто потребує госпіталізації. Лікарні наповнені пацієнтами як ніколи. Багато пацієнтів у важкому стані і потребують кисневої підтримки. При цьому завтра у столиці запланований великий футбольний матч, на який з усієї країни приїдуть вболівальники. Таке скупчення людей призведе до вибуху захворюваності. І ми повинні цього не допустити!” – наголосив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він також додав, що постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА ухвалила рішення розпочати весняні канікули для учнів столичних закладів загальної середньої освіти з 18 березня.

“Переконаний, такі рішення дозволять уповільнити поширення хвороби і хоча б трохи зменшити навантаження на лікарні”, – підкреслив Поворозник.

Цього дня київський міський голова Віталій Кличко заявив, що столиця може потрапити у “червону зону” карантину максимум через тиждень. Він наголосив, що динаміка розповсюдження хвороби стала дійсно загрозливою, тому він вирішив звернутися до уряду з вимогою розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють у “помаранчевій зоні”.

На 18 березня на НСК “Олімпійський” у Києві запланований матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи “Шахтар” – “Рома”.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні АФУ перенесла наступні два матчі збірної України в расках відбору на чемпіонат світу-2022 зі Львова до Києва (28 березня проти Фінляндії і 31-го – проти Казахстану) на підставі погіршення ситуації з коронавірусом на Львівщині. У столиці планувалося проведення поєдинків з глядачами – досі стадіон було дозволено заповнювати на 30%.

Читайте також:
В Україні перша людина отримала обидві дози вакцини проти COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна