СБУ впіймала свого ж опера, який співпрацював із бандитами в інтересах компанії РФ

 

Служба безпеки України звітує, що викрила власного співробітника одного з центральних підрозділів СБУ на участі в організованому угрупованні.

Як повідомив у вівторок, 16 березня, пресцентр Державного бюро розслідувань, співробітник СБУ діяв у інтересах російської компанії.

Зазначається, що оперуповноважений Департаменту захисту національної державності СБУ викрав мешканця міста Харків та погрозами вимагав у нього гроші.

“Минулого року з метою незаконного збагачення правоохоронець вступив у злочинну змову з трьома цивільними особами. Діючи у вказаній групі осіб він викрав та незаконно позбавив волі колишнього керівника представництва однієї з фінансово-партнерських інтернет-мереж російської компанії”, – йдеться в пресрелізі ДБР.

Зазначається, що під час незаконного утримання потерпілого всупереч його волі він вимагав передати їм 40 000 євро та 1 600 000 гривень, які представники вказаної компанії помилково вважали своєю власністю.

“При цьому процес вимагання супроводжувався погрозами насильства над потерпілим, обмеженням його прав, свобод та законних інтересів, погрозами вбивства та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Після того, як громадянин погодився через деякий час сплатити всю суму коштів, його відпустили”, – підкреслили в ДБР.

Силовики повідомили, що працівник СБУ переховувався від правоохоронних органів, алне все ж його було затримано на підставі рішення слідчого судді, а згодом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Пресцентр СБУ додав, що наразі всім учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Співробітнику СБУ судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте також:
СБУ в Харкові зловила свого ж опера на вимаганні грошей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна