СБУ в Харкові зловила свого ж опера на вимаганні грошей

 

СБУ та ДБР викрили оперуповноваженого одного з відділів Управління СБУ в Харківській області на вимаганні грошей.

Про це повідомили в пресцентрі СБУ в п’ятницю, 4 грудня.

За попередньою версією слідства, співробітник обласного управління “організував злочинну групу, яка спеціалізувалася на вимаганнях із застосуванням погроз та насильства”.

“Навесні 2019 року члени групи двічі влаштовували на території Харкова засідки на осіб, які придбали наркотичні засоби через так звані “закладки”. Після того як наркозалежні забирали “товар”, учасники групи били потерпілих, погрожували фізичною розправою, кримінальною відповідальністю, пропонуючи відкупитися”, – переповідають про схему в пресцентрі СБУ.

В одному із таких епізодів потерпілого змусили підписати боргове зобов’язання на суму 100 тисяч гривень, з іншого чоловіка отримали 57 тисяч гривень, додали у відомстві.

Наразі співробітнику СБУ повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо його відсторонення від займаної посади та обрання стосовно нього запобіжного заходу.

Читайте також:
Опер СБУ на Київщині вимагав від директора дитсадка $5 тис. за вигадані порушення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна