Українське військо отримало дослідні зразки комплексу “Нептун”

 

Дослідні зразки українського берегового мобільного ракетного комплексу з протикорабельними ракетами РК-360МЦ “Нептун” передали до складу Військово-Морських сил ЗСУ.

Про це в понеділок, 15 березня, повідомляє АрміяInform.

“Завдяки спільній роботі оборонного відомства і вітчизняних підприємств вдалося виготовити озброєння нового покоління, що збільшить стримуючий потенціал та підвищить вплив України на морі. Наше домашнє завдання – замкнути “Нептуни”, ракетні і патрульні катери, корвети в єдину систему оборони, яка зможе дати відсіч противнику з моря”, – наголосив міністр оборони України Андрій Таран.

Комплекси РК-360МЦ “Нептун” виготовлені в рамках державного контракту між МОУ та ДП “Державне Київське конструкторське бюро “Луч”.

Раніше Таран повідомляв, що комплекс включає рухомий командний пункт, уніфіковану самохідну пускову установку, транспортно-заряджаючу машину, транспортну машину, комплект наземного обладнання, габаритно-масові макети крилатих ракет тощо.

Міністр оборони зазначав, що ці перші дослідні зразки дозволять розпочати практичну підготовку розрахунків “Нептуна”, які в подальшому нестимуть бойові чергування та обслуговуватимуть серійний ракетний комплекс 360МЦ у складі бойових військових частин.

Читайте також:
У ЗСУ стартувало навчання офіцерів, які отримають на озброєння ракетні комплекси “Нептун”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна