ЗМІ зняли з висоти пташиного польоту резиденцію Медведчука на Південному березі Криму

 

Журналісти показали з висоти пташиного польоту резиденцію, розташовану між двома кримськими містечками – Сімеїзом і Алупкою на Південному узбережжі півострова, яку пов’язують з проросійським політиком України Віктором Медведчуком.

Журналісти видання “Крим.Реалії” підняли дрон з берега, що межує з цим маєтком.

На відео – водні гірки і пляж, а на супутникових знімках видно басейн, вертолітний майданчик і великий сад.

Видання також нагадало, що в липні 2012 року президенти України і Росії зустрічалися в Криму. Поспілкувавшись із Віктором Януковичем, Володимир Путін відвідав кумів – Віктора Медведчука та Оксану Марченко.
Зустріч у маєтку на Південному узбережжі півострова знімали російські пропагандисти.

У 2018 році російське видання “Примечания” писало, що в генплані Ялти маєток вказано як “палац Медведчука”. Сторінка, на якій це виявили, тепер недоступна. На картах Google головний будинок білого кольору позначено як “Вілла “Медведчук”.

Як розповіла журналістам головний редактор “Центру журналістських розслідувань” Валентина Самар, раніше все це було територією протитуберкульозного санаторію:

“Санаторій імені Баранова дістався в оренду футбольному клубу “Динамо Київ”, який планував розмістити там свою оздоровчу базу. Ця ж земля і розташована на ній нерухомість перейшли в оренду інвестиційної компанії “Спорт-тур”. Ланцюжок власників “Спорт-туру” був невеликий: лише дві київських компанії, одна лондонська, три кіпрських. І наприкінці цього ланцюжка на той момент ми побачили пана Медведчука”.

У резиденції також є вихід на пляж, обгороджений бетонними парканами в стилі кримських скель. Валентина Самар пояснює, що до анексії Криму фірма, пов’язана з Медведчуком, побудувала й оформила у власність пірси. Пізніше на цій підставі купила пляж.

У декларації народного депутата України за 2019 рік безпосередньо маєток в 1,9 гектара і приватний пляж у Сімеїзі не вказані.
З кримської нерухомості в декларації Медведчука є 56 соток землі, житловий будинок у 371 квадратний метр і нежитловий – у 749 квадратних метрів. Все це розташоване в селі Оползневе. Майно записано на Оксану Марченко.

У серпні минулого року Медведчук з дружиноюбули на відпочинку в анексованому Криму, куди вони заїхали через пункт пропуску “Каланчак” на адмінкордоні з Херсонською областю. Про те, що політик із сім’єю вирушив на відпочинок до Криму, підтвердив прессекретар народного депутата Олег Бабанін.

Читайте також:
“Неприйнятний крок”: Шмигаль відреагував на перебування Медведчука в анексованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна