На Прикарпатті курорт “Буковель” закривають на карантин

доповнено

Найбільший гірськолижний курорт України “Буковель”, розташований біля села Поляниця Яремчанської міської ради Івано-Франківської області, закривають на карантин.

Рішення про це ухвалили за підсумками засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  в п’ятницю, 12 березня, інформує “Громадське”.

“Було ухвалене рішення про припинення діяльності курорту “Буковель”. Це вимушене рішення і напевно не останнє, яке буде. “Червона” зона, у якій ми перебуваємо, розвивається, і ми не бачимо тренду до її зниження”, – сказав голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук на пресконференції.

В’їзд на територію Поляницької територіальної громади, де розташований курорт “Буковель”, обмежать.

На територію ОТГ пропускатимуть тільки мешканців або працівників місцевих закладів та підприємств, тому туристи не зможуть потрапити на курорт.

“У туристичному комплексі “Буковель” складено 51 адмінпротокол: на операторів підйомників, пункти прокату лижного обладнання. Будуть запроваджені додаткові блок-пости на території Поляницької ТГ. Можливість пересуватися безперешкодно, за дотримання карантинних вимог, буде лише у місцевих жителів або тих, хто має місце роботи у цьому населеному пункті”, – зазначив начальник ГУНП в Івано-Франківській області Володимир Голубош, пише місцеве видання “Галка”.

Головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук наголосив, що у кількох районах Прикарпаття склалась неблагополучна ситуація з COVID-19, а попередні рішення комісії ТЕБ та НС “не дали бажаного ефекту”.

Зараз рівень завантаженості ліжок для пацієнтів з коронавірусом в області складає майже 82%. В ОДА зазначили, що не можуть більше просто відкривати додаткові ліжка, адже загроза зростає “у геометричній прогресії”.

“Так можна нескінченно відкривати ліжко-місця. Але якщо ми дійсно не припинимо передачу цього вірусу, ефекту від цього не буде жодного”,- сказав Савчук.

Нові правила почнуть діяти з півночі 13 березня.

Читайте також:
Незважаючи на локдаун, Зеленський поїхав селфитись на лижах у Буковель

Ексвласник “Буковелю” Шевченко ходить агітувати по церквах. Священник УГКЦ закликав припинити це “паломництво”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна