Із 2020 року контррозвідка зафіксувала вже 90 спроб вербування мешканців Донбасу спецслужбами РФ

 

З 2020 року контррозвідка Служби безпеки заявляє, що виявила понад 90 спроб вербування мешканців Луганської та Донецької областей спецслужбами РФ.

Про це повідомили в 3-му управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в четвер, 11 березня.

“Здебільшого до протиправної діяльності намагаються залучати українських громадян, які виїжджають до РФ у власних справах”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що встановлено випадки затримання людей під час проходження паспортного та митного контролю під виглядом додаткової перевірки документів. Після цього представники спецслужб РФ старалися залучити затриманих до негласної співпраці на шкоду державній безпеці України.

“Через погрози та залякування від українців вимагали збирати і передавати інформацію про дислокацію та переміщення військових підрозділів. Також “кураторів” цікавили персональні дані військовослужбовців Збройних сил України та співробітників правоохоронних органів”, – додали в СБ.

Служба безпеки України нагадала також, що такі дії кваліфікуються відповідно до ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі терміном до 15 років.

Читайте також:
СБУ впіймала двох людей, які мали завербувати розвідника та “злити” ФСБ дані про нові зразки техніки у ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна