В окупованому Севастополі на букети “для Шевченка” пропонували знижку в 50%, – ЗМІ

 

Активісти Українського національно-культурного товариства Севастополя і місцеві жителі поклали квіти до міського пам’ятника українському поету, письменнику і художнику Тарасу Шевченку.

Вшановувавли Кобзаря у вівторок, 9 березня, повідомляє видання “Крим.Реалії”.

Зазначається, що квіти до пам’ятника Шевченку в Севастополі несли з раннього ранку. У центрі на постаменті поклали жовтий букет, перев’язаний блакитною стрічкою – в тонах українського прапора.

“Здебільшого, до пам’ятника покладають жовті та сині квіти – іриси, нарциси, гіацинти, мімозу, троянди, тюльпани”, – передає кримський кореспондент видання.

Жителі Севастополя приходили вшанувати пам’ять Шевченка за власною ініціативою, дотримуючись коронавірусних обмежень.

“Торговці з сусіднього Юмашевського ринку охоче розповіли журналістам, що знають про день народження Шевченка. У покупців запитували, “куди квіти”. На букети “для Шевченка” пропонували знижку в пів ціни. Деякі просили покласти квіти до пам’ятника і від них”, – пише “Крим.Реалії”.

Додамо, що пам’ятник Тарасу Шевченку в Севастополі встановлено у сквері перед Гагарінською районною адміністрацією недалеко від берега моря.
Під час ремонту скверу з нижніх сходинок пам’ятника відбили кілька гранітних плит. Після звернень мешканців, місцева влада відновила пошкоджені ділянки.

Треба підкреслити, що разом із “проукраїнським вшанування” Шевченка в Севастополі, в  Сімферополі біля пам’ятника Кобзарю провели заходи під керівництвом глави провладної російської організації “Українська громада Криму” Анастасії Гридчин.
Близько двох десятків людей покладали квіти, читали вірші і співали народні пісні. “Заповіт” Тараса Шевченка тут читали не тільки українською мовою, а й російською.

Тільки після цього офіційного заходу, інші кримчани могли вшанувати Кобзаря.

Читайте також:
В окупованій Ялті відзначили 150-ту річницю від дня народження Лесі Українки. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна