В окупованій Ялті відзначили 150-ту річницю від дня народження Лесі Українки. ФОТО

 

У тимчасово окупованій Ялті біля будинку-музею Лесі Українки відзначили 150-ту річницю від дня народження української поетеси і письменниці. Також у будинку-музеї відкрили експозицію, присвячену твору “Лісова пісня”, яку письменниця створила, перебуваючи в Ялті.

Урочистості відбулися в четвер, 25 лютого, повідомляє видання “Крим.Реалії”.

Експозицію “Лісова пісня” відкрили на першому поверсі будинку-музею, оскільки другий поверх закритий через аварійний стан даху та покрівлі.

Фото: Крим.Реалії

Гостей свята зустрічав музикою духовий оркестр “Ялта”.

Фото: Крим.Реалії

На імпровізованій сцені біля пам’ятника Лесі Українці виступили з привітаннями представники української і російської громад Ялти. Ялтинські студенти прочитали вірші поетеси українською мовою, присутні поклали до пам’ятника письменниці квіти.

Біля місця проведення заходу чергували кілька співробітників поліції, а під’їзд до музею з вулиці Чехова перекрили співробітники ДІБДР, щоб машини не заважали проведенню офіційної частини.

Читайте також:
“Край богоданний у неволі в чужих пропадає”: що писала Леся Українка в Криму та про Крим

“Поетка українського Рісорджімента”: стаття Дмитра Донцова про націоналістичну ідеологію Лесі Українки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна