Уряд виділив ₴16,5 млн постраждалим через бойові дії на Донбасі

 

Кабінет Міністрів України виділив кошти для надання фінансової допомоги постраждалим через бойові дії на Донбасі.

Про це в середу, 10 березня, повідомила заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді, інформує “Урядовий портал”.

“Із резервного фонду державного бюджету виділено 16 млн 506 тис. грн членам сімей п’яти осіб, які загинули під час бойових дій, та 21 особі, які отримали інвалідність. Рішення уряду надає можливість частково компенсувати матеріальні та моральні збитки захисникам України та членам їх сімей”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням уряду, членам сім’ї загиблого буде виплачено допомогу в розмірі 750 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на дату загибелі, а особам, що отримали інвалідність, залежно від групи – від 250 до 400 прожиткових мінімумів.

Особам, що отримали І групу інвалідності, буде виплачено 400 прожиткових мінімумів для працездатних, II групу – 300 прожиткових мінімумів, III групу – 250 прожиткових мінімумів.

Читайте також:
Німеччина виділяє €10 млн на соціальні послуги і подолання COVID-19 на Донбасі

ЄС виділив 13 млн євро для постраждалих від війни на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна