ЄС виділив 13 млн євро для постраждалих від війни на Донбасі

 

Європейська комісія 16 квітня оголосила про виділення 13 мільйонів євро гуманітарної допомоги для постраждалих від бойових дій на Донбасі, які тривають вже сьомий рік.

Про це в четвер, 16 квітня, повідомляє “Радіо Свобода”.

“Європейський Союз повністю солідарний з людьми на сході України. Допомога ЄС допомагає вразливим людям, які виснажені шестирічним конфліктом, отримати базові послуги, такі як охорона здоров’я та водопостачання. Доступ до цих послуг ще більш важливий перед обличчям спалаху коронавірусу. ЄС підтримує нужденних людей по обидві сторони лінії зіткнення”, – наголосив комісар ЄС з антикризового управління Янез Ленарчич.

У ЄС нагадали, що гуманітарні потреби на сході України зростають.

“Оголошене сьогодні фінансування допоможе відремонтувати будівлі, які постраждали в результаті конфлікту, такі як школи та медичні установи, і забезпечити основні потреби, такі як освіта і вода. Вся гуманітарна допомога ЄС прямує через агентства ООН, неурядові організації та Міжнародний комітет Червоного Хреста. ЄС постійно закликає надати безперешкодний доступ гуманітарним організаціям, які доставляють допомогу у некотрольовані владою райони”, – мовиться у повідомленні.

Читайте також:
Червоний Хрест передав на окупований Донбас понад 90 тонн гумдопомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна