Проєкт “Велика реставрація” за три роки охопить 150 об’єктів, – Ткаченко

 

Реконструкція об’єктів культурної спадщини у рамках проєкту “Велика реставрація” розрахована на три роки, вона охопить 150 об’єктів.

Про це в середу, 10 березня, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Культура. Медіа. Туризм”, інформує пресслужба партії “Слуга народу”.

“Наша родзинка – це “Велика реставрація”, про яку вже багато говорили. Ми розпочинаємо роботу вже цього року. Складаємо разом із місцевими адміністраціями списки, які мають затвердити експерти. Це 150 об’єктів. Бюджет на цей рік – два млрд грн. Тривалість програми – три роки”, – заявив урядовець.

За його словами, хоча проєкт обмежений у часі, але досвід східноєвропейських країн свідчить про те, що така робота триватиме й надалі.

“Це нові сенси в регіонах, це туристичні магніти, це й нові дороги, які ведуть до об’єктів “Великої реставрації”. Об’єкти розташовані по всій території країни”, – зазначив Ткаченко.

На “Велику реставрацію” цього року в бюджеті закладено два млрд грн, які поділяються на 1,7 млрд грн (закладені в спецфонд від гральної сфери) і 300 млн грн загального фонду.

Читайте також:
Ткаченко каже, що фестиваль борщу і день смерті Сталіна – “це не тролінг, а співпадіння”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна