На Донеччині перед довиборами в Раду почали роздавати продуктові набори, – “Опора”

 

На території 50-го округу в Покровську, що на Донеччині, літнім людям почали дарувати пакети із продуктовими наборами та агітацією за кандидата від партії “Порядок” Андрія Аксьонова.

Про це у вівторок, 9 березня, повідомила громадянська мережа “Опора”.

Зазначається, що мешканцям округу роздають два пакети. Перший містить агітаційну продукцію Аксьонова — листівку, газету, ручку, магніт та захисну маску.

А другий пакет — із продуктовим набором. Він брендований символікою благодійного фонду Аксьонова та фразою, яку кандидат використовує на білбордах.

У цьому пакеті є низка продуктів (гречка, макарони, борошно тощо), загальна вартість яких, за підрахунками “Опори”, становить приблизно 170 гривень.

У громадянській мережі наголосили, що надання продуктів разом із агітацією може розцінюватися як непрямий підкуп виборців за частиною 3 статті 160 Кримінального кодексу України. За цією статтею загрожує позбавлення волі до 6 років.

Що відбувається на 50-му окрузі: 

Нагадаємо, що причиною довиборів на 50-му окрузі стало те, що тамтешній народний депутат Руслан Требушкін склав мандат за власною заявою, бо став міським головою міста Покровськ. Через це 28 березня там обиратимуть нового народного депутата.

Окрім Аксьонова, до Верховної Ради на цьому окрузі балотуватимуться:

  • голова Покровської райдержадміністрації Андрій Бондаренко, який представлятиме “Слугу Народу”;
  • волонтерка та дитяча кардіологиня Юлія Кузьменко, яку висунула партія “Європейська Солідарність”;
  • генеральний продюсер заблокованого телеканалу “112 Україна” Артем Марчевський; 
  • адвокат Валентин Рибін, якого висунула “Партія Шарія”.

Що відомо про Андрія Аксьонова

Рух “Чесно” називає Аксьонова одним із фаворитів майбутніх виборів. Зокрема й через те, що його підтримав Руслан Требушкін.
Аксьонов балотувався у парламент ще у 2019 році, однак з різницею у менш ніж 1,5% програв тому ж таки Требушкіну. У 2020 році Аксьонов став міським головою Добропілля, отримавши понад 58% виборців.

У 2017 році “Донбас.Реалії” оприлюднило розслідування, яке свідчило про можливу наявність в Аксьонова російського громадянства. Там йшлося також про те, що заявку на російський паспорт Аксьонов подав у 2014 році в окупованому Криму.

Політика навіть оголошували в розшук, однак зрештою він таки повернувся в Україну. Як повідомляє “Чесно”, спершу його помістили під домашній арешт, а згодом — змінили запобіжний захід на особисте зобов’язання.
Відомо також, що Аксьонов конфліктував з учасниками автопробігу з українськими прапорами, а також не хотів вшанувати пам’ять загиблих бійців АТО хвилиною мовчання.

Читайте також:
Округ №50: у Покровську – фальсифікації і шини, воюють два мери-“сепари”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна