У понад 20 містах України челенджем 801 burpee вшанували пам’ять загиблих спецпризначенців

 

В Одесі та ще більш ніж у 20 містах України вшанували пам’ять Олександра Стрелюка та Олега Стороженка, провівши спортивну акцію – челендж 801 burpee.

Захід проводився 2 та 6 березня в кросфіт-клубах, військових частинах України та навіть за кордоном, передає “Армія.Інформ”.

Морські спецпризначенці Стрелюк та Стороженко після окупації Криму російськими військами виїхали з Севастополя до Одеси.
У складі 801-го загону боротьби з підводними диверсійними силами ВМС ЗСУ хлопці продовжили служити Україні. З честю та відвагою вони боронили рідну землю.

33-річний сержант і 29-річний мічман загинули 2 березня 2015 року поблизу Маріуполя під час виконання бойового завдання.

Олег Стороженко Олександр Стрелюк
<
>

Два роки тому, аби віддати шану українським героям започаткували спортивну акцію – челендж 801 burpee. Саме стільки разів учасники мають зробити цю фізичну вправу. Цифра символічна, адже Стрелюк та Стороженко служили у 801-му загоні спецпризначення.

Завдання учасників – команда з двох осіб на час виконує 801 бьорпі (віджатися від підлоги, стрибнути й зробити сплеск над головою), змінювати один одного можна після будь-якої кількості повторень.

“Загалом до спортивної акції долучилося більше ніж 400 людей – спортсмени, військові моряки та курсанти інституту ВМС НУ “ОМА”, Військової академії (м. Одеса), Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Також до нас приєдналося безліч клубів із різних міст разом зі своїми спортсменами. Це гарна традиція, яка не лише популяризує та залучає широкі кола до заняття спортом, яким захоплювалися загиблі герої, а й поширює знання про водолазів – морських піхотинців, що зараз боронять наші кордони на Сході країни”, – каже  організатор акції Ігор Руляк.

Захід – благодійний. Усі виручені кошти передадуть родинам загиблих героїв.

Читайте також:
У Маріуполі провели турнір з кросфіту “Звитяга ВМС” серед військових і силовиків. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна