Німеччину назвали головною ціллю російських фейків у ЄС

 

Німеччина частіше за інші країни ЄС ставала об’єктом російських кампаній з дезінформації.

Про це йдеться у звіті, який оприлюднила Європейська служба зовнішніх зв’язків, передає  DW.

Йдеться про кампанії на політичному рівні, а також у прокремлівських засобах масової інформації.

Зазначається, що з кінця 2015 року зафіксовано понад 700 подібних випадків.

Водночас стосовно Франції йдеться про близько 300 випадків, Італії – про 170, Іспанії – про понад 40. В основу аналізу було покладено публікації з відкритих джерел та висловлювання політиків.

“Кремль створює ментальний образ Німеччини, в якій лише кілька розумних голосів вплітаються в хор ірраціональної “русофобії”, – пишуть автори доповіді.

Зокрема, вони посилаються на висвітлення ситуації з вихідцями з Росії, які живуть у Берліні – Юлією і Євгеном Зайберт, – у них, за словами віцеспікера Держдуми Петра Толстого, вилучили трьох дітей.

Зроблено це було в інтересах малолітніх. Тим часом, як випливає з доповіді EEAS, цей випадок був використаний прокремлівськими ЗМІ і політиками, щоб звинуватити німецьку владу в систематичному тиску на вихідців з РФ в Німеччині.

Читайте також:
Росія висилає з країни дипломатів Швеції, Польщі та Німеччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна