На Донбас прибули російські солдати в новій формі без розпізнавальних знаків, – правозахисники

 

Російські найманці на Донбасі ведуть підготовку до бойових дій з українською армією.

Про це заявили в понеділок, 8 березня, у Східній правозахисній групі за підсумками двотижневого дослідження ситуації в ОРДЛО.

Зокрема, правозахисникам вдалося з’ясувати, що через КПП “Довжанський” і “Малинівка” проходять колони з дизельним паливом. Поставки здійснюються у вечірній і нічний час.

Крім того, про плани бойовиків можуть свідчити такі факти:

  • на міському ринку, минулої неділі, взвод солдатів РФ здійснили закупівлі продуктів харчування. Місцеві жителі повідомляють, що їх відмінні риси – це нова випрасувана форма, відсутність шевронів на рукавах, акцент та інше;
  • в ОРДЛО почали повномасштабну роботу полігони, місцеві жителі повідомляють, що на полігонах чутні вибухи і постріли. Заняття з бойової підготовки з новобранцями йдуть щодня.
  • у “Союзі добровольців Донбасу” проводять вербування добровольців з РФ для участі в бойових діях на території України. Подібні повідомлення розіслані по всіх відділеннях організації.
  • протягом лютого 2021 року, з командирами підрозділів “народної міліції НЗФ ЛНР” проведено заняття з координації дій з іншими підрозділами в умовах бойових дій.
  • за маршрутом Алчевськ-Стаханов-Первомайськ були доставлені лісоматеріали для зміцнення позицій на ділянці лінії фронту.
  • у нічний час з РФ в ОРДЛО заходять колони з військовою технікою, через КПП “Ізварине”. Двічі зафіксовано місцевими жителями в лютому 2021 року.

Читайте також:
На Донбасі постійно перебуває 50 російських снайперів, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна