У Краматорську провели ходу проти домашнього насильства

 

У Краматорську на Донеччині правозахисна організація Amnesty International в Україні разом із місцевими активістками провела першу ходу проти домашнього насильства.

Про це в понеділок, 8 березня, інформує сайт організації.

Близько сотні активістів Amnesty International разом із іншими громадськими організаціями регіону пройшлися центральними вулицями міста, щоби закликати владу ратифікувати Стамбульську конвенцію і привернути увагу до проблеми домашнього насильства.

Хода завершилася на площі Миру, де організаторки виступили з промовами та показали інсталяцію домашнього інтер’єру з предметами, що символізують насильство в родинах.

“У Міжнародний жіночий день тут, на Донеччині, ми хочемо звернути увагу на те, що проблема домашнього насильства стосується всієї країни, і родини Cходу України не виняток. Жінки тут усе ще не почуваються в безпеці, і не отримують належного захисту від держави. Ми закликаємо владу зробити фундаментальний крок до системних змін — ратифікувати Стамбульську конвенцію. Вона забезпечить владі чітку дорожню карту реформ, зокрема вдосконалить законодавство, стимулюватиме розвиток освітніх програм для чиновників і суспільства та запровадить механізм урядової звітності. Час нарешті активізувати зусилля і зробити життя жінок всієї України більш безпечним”, – заявила директорка Amnesty International в Україні Оксана Покальчук.

До ходи долучилися активістки БФ “Слов’янське серце”, БФ “Позитивні жінки” та інших місцевих організацій Донецької області.

Захід також відвідали представники місцевої влади та поліції Краматорська.

За даними організації, протягом 2020 року до Національної поліції Донецької області надійшло понад 10 тисяч повідомлень про домашнє насильство. Правоохоронці виявили 9622 адміністративних правопорушень та виписали майже півтори тисячі термінових заборонних приписів (1425), що забороняють кривднику проживати й комунікувати з постраждалою особою до 10 днів. Окрім того, поліцейські Донеччини порушили 361 кримінальне провадження і повідомили про підозру 145 особам.

Читайте також:
“У пандемії жіноче обличчя”: в Києві відбувся Жіночий марш. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна