Прослуховування президента: прем’єрка Сербії Брнабіч заявила про спробу державного перевороту в країні

 

Прем’єр-міністерка Сербії Ана Брнабіч заявила про спробу держперевороту в контексті незаконного прослуховування президента Александара Вучича.

Про це очільниця сербського уряду сказала в ефірі телеканалу Pink у неділю, 7 березня.

Прем’єрка заявила, що головною метою було усунення Вучича і назвала несанкціоноване прослуховування президента спробою державного перевороту.

“Мені видається, що все пов’язано і немає нічого випадкового. Все було направлено на повалення Александара Вучича без виборів. Чи то видалити фізично, чи то звести з розуму від нападів іноземців на сім’ю”, – сказала очільниця уряду РС.

За її словами, до цього причетні люди з міністерства внутрішніх справ, правлячої “Сербської прогресивної партії”, а також представники кримінальних організацій і мафії й навіть “іноземні спецслужби”.

“Його і його сім’ю підслуховували люди, які повинні були охороняти його або захищати від прослуховування іноземних служб. Це тривало місяцями, а може бути, і роками”, – сказала Брнабіч

Читайте також:
Росія відкриє в Сербії представництво Міноборони РФ

Про те, що президента Сербії Александара Вучича незаконно прослуховували стало відомо 7 березня 2021 року.

За словами міністра внутрішніх справ Сербії Александара Вуліна, МВС РС отримало “незаперечні докази” того, що розмови Вучича та членів його родини записали понад 1,5 тис. разів. Стенограми розмов президента передавали чиновникам МВС Сербії.

Опісля низку працівників МВС перевірили на поліграфі, і “всі вони провалили найважливіші питання, що стосуються прослуховування”.

Водночас сам Вучич заперечив припущення, що його підслуховували через нібито розмови зі злочинцями.

Президент РС сказав, що його прослуховували ще коли він був опозиціонером, але зазначив, що “те, що зараз відбувається, є значно серйознішим”.

Нагадаємо, на початку 2020 року президент Сербії Александар Вучич заявив, що втомився від лекцій лідерів ЄС про його зв’язки з Росією.

Читайте також:
Путін вибачився перед президентом Сербії за хамство МЗС РФ

“Визволителі? Ні, ніколи”: у Белграді невідомі загасили вічний вогонь, привезений Лавровим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна