У Раду подали законопроєкти про військове капеланство й агентство з подолання наслідків російської агресії

 

На засіданні Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки народні депутати рекомендували Верховній Раді ухвалити за основу законопроєкти про Національне агентство з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації та про Службу військового капеланства.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться на офіційному сайті парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Народні депутати розглянули проєкт Закону про Національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації (№ 3057) і проєкт Закону про Службу військового капеланства (№ 4626).

За результатами розгляду цих документів комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України в першому читанні прийняти їх за основу.

Розглянувши проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування (№ 4210), народні обранці ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України направити його до головного комітету для підготовки на повторне перше читання.

Також нардепи додатково розглянули підготовлений до другого читання проєкт Закону про внесення зміни до статті 2 Закону України “Про правовий режим майна у Збройних силах України” (№ 3403).

За результатами розгляду, ухвалили рішення врахувати зауваження та пропозиції до окремих статей остаточної редакції законопроєкту та рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду законопроєкту №3403, підготовленого Комітетом до другого читання з урахуванням зауважень Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України, прийняти його в другому читанні та в цілому.

Читайте також:
У Києві презентували книгу спогадів військових капеланів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна