ЄС офіційно продовжив санкції проти оточення Януковича

 

Рада ЄС продовжила на пів року санкції проти фізичних та юридичних осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності України.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті ради в четвер, 4 березня.

“Сьогодні Рада ЄС вирішила продовжити ще на один рік, до 6 березня 2022 року, заморожування існуючих активів, спрямованих проти 7 осіб, визнаних винними у незаконному привласненні державних коштів України або у зловживанні службовим становищем, що спричинило збитки українським державним фондам” – йдеться у повідомленні Ради ЄС.

При цьому зазначається, що санкції проти однієї особи були продовжені до 6 вересня 2021 року, а заходи щодо двох осіб не були продовжені взагалі.

Це рішення було прийнято на підставі щорічного перегляду заходів.

Раніше повідомлялося, що із санкційного списку виключили колишнього прем’єр-міністра Сергія Арбузова та колишнього міністра освіти Дмитра Табачника.

Спочатку санкції були введені в березні 2014 року і з тих пір подовжувались щороку.

Рішення про продовження санкцій буде опубліковане в Офіційному журналі ЄС 5 березня 2021 року, а відтак відтоді набуде чинності.

Читайте також:
Посли ЄС продовжили санкції проти соратників Януковича, окрім Арбузова і Табачника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна