МОЗ: В Україні перше щеплення від коронавірусу зробили майже 6,9 тис. людей, у планах – до 7 млн на місяць

 

Станом на вівторок, 3 березня, першу дозу вакцини від COVID-19 в Україні отримали 6 888 осіб, за минулу добу вакциновано 1 983 людини.

Про це на брифінгу в Києві повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“З початку вакцинальної кампанії ми вже провакцинували 6 888 людей, за вчора було зроблено 1 983 щеплення”, – сказав урядовець.

За його словами, завдяки організаційним і логістичним можливостям можна охопити вакцинацією до 5-7 млн українців на місяць.

Міністр охорони здоров’я наголосив, що світ зараз перебуває на порозі третьої хвилі COVID-19.

“Не секрет, що світ вже стоїть на порозі третьої хвилі коронавірусу. Наша медична система готова до неї, але висоту хвилі можемо залагодити ми з вами. Відповідь проста — вакцинація”, – сказав Степанов.

Він нагадав, що в Україну вже доставлено 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca і виробленої на потужностях Serum Institute.

“Вакцина сертифікована в ЄС, застосовується в багатьох країнах світу, вона рекомендована ВООЗ для використання”, – сказав урядовець.

Він зазначив, що сьогодні Україна за рівнем смертності – на 35 місці в Європі.

Як повідомляла “Новинарня“, вакцинація від коронавірусу в Україні почалася 24 лютого. Напередодні з Індії були доставлені 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca та виробленої на потужностях Serum Institute. Її ефективність – близько 70%.
До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини.
Крім того, в березні очікується поставка 117 тис. доз вакцини від Pfizer у рамках глобальної ініціативи COVAX.

2 березня президент України Володимир Зеленський отримав щеплення від коронавірусу під час робочої поїздки в район проведення операції Об’єднаних сил на Луганщині.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов 1 березня публічно зробив щеплення проти коронавірусу в Олександрівській клінічній лікарні Києва.

Читайте також:
Вакцини Covishield і Oxford/AstraZeneca ідентичні, – посол Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна