У Криму рубають реліктові дерева: мешканці записали звернення до Путіна. ВІДЕО

 

Жителі Криму записали відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням “втрутитися і негайно зупинити” забудову парку-пам’ятника садово-паркового мистецтва “Фороський” на Південному березі Криму.

Відеозвернення виклала на ютуб у понеділок, 1 березня, користувач Міла Титова.

“Володимире Володимировичу, ви неодноразово говорили про те, що питання збереження балансу між розвитком території Криму і Севастополя та збереженням їхньої унікальної природи місцева влада повинна вирішувати за участі громадськості, а “не кулуарно або келійно”. Але нас, громадськість, зараз ніхто не чує. Ми просимо вашого втручання, щоб негайно зупинити будівництво в парковій зоні”, – сказано у зверненні.

Автори відео також просять Путіна “доручити провести перевірку Міністерства екології та природних ресурсів Криму, в результаті дій якого інтереси особливо охоронюваних природних територій були значно обмежені на користь забудовників”.

Раніше повідомлялося, що на території парку-пам’ятника садово-паркового мистецтва “Фороський” на ПБК дозволена реконструкція 18-поверхової будівлі та будівництво дитячого оздоровчого табору.

У російському уряді Криму також вказали на наявність дозволів на знесення 37 зелених насаджень із “подальшим проведенням компенсаційного озеленення протягом року і 29 пальм з метою їх подальшої пересадки”.

Напередодні кримські блогери повідомили про “скандальну забудову” Фороського парку з вирубкою реліктових дерев і подальшою забороною на його відвідування. Місцеві активісти організували збір підписів “проти знищення парку”.

Петицію станом на 25 лютого вже підписали майже 6 тисяч осіб.

Читайте також:
Архітектори з Австрії будують оперний театр в окупованому Севастополі. Україна готує санкції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна