Канада замовила ту саму вакцину AstraZeneca з Індії, що й Україна

 

Канада 3 березня має отримати першу партію COVID-19-вакцини AstraZeneca виробництва Індії – 500 тисяч доз.

Про це повідомляє Reuters.

Всього Канада погодила поставку 2 мільйонів доз вакцини AstraZeneca з Індії до середини травня. Цю саму вакцину законтрактувала і вже отримала Україна (500 тис. доз).

Служба охорони здоров’я Канади схвалила вакцину проти COVID-19 від AstraZeneca минулого тижня.

Також Канада веде переговори щодо нових поставок вакцин Pfizer і Moderna.

Вважається, що в країні без власного виробництва вакцин є проблема з темпами щеплень. Досі лише близько 3,6% канадців отримали принаймні одну дозу вакцини від коронавірусу.

Як відомо, вакцина від AstraZeneca базована на аденовірусному векторі, невибаглива в транспортуванні й зберіганні, на відміну від РНК-вакцин Moderna і Pfizer-BNT, та відносно дешева. Її дозволили до використання у США, ЄС, Японії тощо.
Водночас поява мутацій в S-білку коронавірусу в деяких регіонах, як-то ПАР і Бразилії, поставила під питання її ефективність і ефективність інших вакцин без доопрацювання їхнього первинного дизайну.

Інститут сироватки Індії (Serum Institute of India) – один з основних постачальників вакцини Oxford/AstraZeneca. Це найбільший у світі виробник вакцин.

Перша партія вакцини Covishield (AstraZeneca) індійського виробництва надійшла в Україну 23 лютого.

У січні AstraZeneca попередила європейських споживачів, що не виконає своїх зобов’язань щодо постачання вакцин у першому кварталі через проблеми виробництва.

Читайте також:
В Україні зафіксували перші сім повідомлень про незначні ускладнення після вакцинації, – Ляшко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна