Рада може скасувати переведення годинників в Україні

 

Перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук закликає нардепів проголосувати закон про скасування переведення годинників в Україні. Йдеться про законопроєкт №4201.

Про це він заявив у ході засідання погоджувальної ради парламенту в понеділок, 1 березня.

“27-28 березня заплановане чергове переведення годинників на літній час. Я звертаюся, давайте проголосуємо законопроект №4201 і позбавимо Україну оцього щорічного переходу, користь від якого не доведена, а шкода – очевидна”, – зазначив Стефанчук, якого цитує “РБК-Україна”.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року до Ради внесли відповідний законопроєкт №4201. Документ передбачає встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників.
У лютому 2021-го парламентський комітет з питань економічного розвитку рекомендував Раді прийняти за основу законопроект “Про обчислення часу в Україні”.

Додамо, що Європейський парламент та Рада Міністрів ЄС проголосували за припинення використання літнього та літнього часу в Євросоюзі у 2021 році.

Читайте також:
Рада підтримала підвищення штрафів для паліїв трави і лісів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна