Європарламент проголосував за скасування переходу на літній час з 2021 року

 

У вівторок, 26 березня, Європарламент більшістю голосів ухвалив рішення скасувати перехід на літній час в ЄС з 2021 року.

За це віддали голоси 410 євродепутатів, проти проголосували 192, інформує AFP.

Утримався від голосування 51 депутат.

Наразі низка неврегульованих питань, пов’язаних з цим рішенням, залишається у сфері транспорту. Наступна зустріч міністрів транспорту країн ЄС щодо цього запланована на червень. За рішення щодо скасування переведення стрілок годинників ще мають проголосувати і країни-члени ЄС.

Щоб уникнути різноманітних правил депутати Європарламенту пропонують створити координувальний орган. До нього мають увійти представники Єврокомісії та держав-членів ЄС. Для тих країн, які оберуть залишитися на зимовому (астрономічному) часі, останнє переведення стрілок годинників відбудеться в жовтні 2021 року.

Раніше Єврокомісія запропонувала відмовитися від переходу на літній час вже з цього року. При цьому країни Євросоюзу мали б самостійно вирішувати, на якому часі  (літньому чи зимовому) вони б хотіли залишатися надалі. Проте країни-члени ЄС закликали надати більше часу для підготовки, щоби запобігти плутанині.

Рекомендація Єврокомісії була ухвалена за результатами онлайн-голосування, проведеного в країнах ЄС минулого літа, згідно з яким 80% жителів ЄС віддали голоси за скасування переходу на зимовий та літній час.

Як повідомляла “Новинарня“, члени комітету з питань транспорту і туризму Європарламенту на початку березня проголосували за те, щоби відкласти скасування переходу на літній та зимовий час в ЄС.

Читайте також:
ЄС готовий відмовитися від переведення годинників, – Юнкер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна