Уряд законтрактував уже 30 млн доз вакцини, записатися можна через “Дію”, – Шмигаль

 

Уряд України законтрактував уже 30 мільйонів доз вакцини від коронавірусу, і цього року щепитися від COVID-19 зможуть усі охочі українці.

Про це в неділю, 28 лютого, повідомляє ФБ-сторінка прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Глава Кабміну нагадав, що цього тижня в Україні розпочалася кампанія з вакцинації населення від COVID-19. Щеплення вакциною AstraZeneca/Oxford, що виготовляється на потужностях індійської компанії Serum Institute, зробила 3141 людина.
Вакцинування відбувається згідно з національним планом, першими вакцину отримали лікарі. Також учора почали вакцинувати військових у Луганській області.

“Україна має контрактів на понад 30 млн доз вакцини, і ми продовжуємо перемовини. Усі охочі протягом цього року зможуть отримати вакцину, адже це — наш шлях повернення до звичного життя”, – заявив прем’єр.

Він також зазначив, що Мінцифри й МОЗ анонсували запуск із наступного тижня нового проєкту, який дасть можливість записатися в лист очікування на вакцинацію через застосунок або вебпортал “Дія”.

“Це допоможе уникнути черг і заповнення зайвих папірців”, – вказав Шмигаль.

Як інформувала “Новинарня“, за добу 27 лютого в Україні вакцинували лише 90 осіб.

Читайте також:
Вакцинація в Україні: невикористані дози ввечері доводиться утилізувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна