Режим “тиші” практично не працює, як раніше, – Резніков

 

Віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков вважає, що режим припинення вогню на Донбасі припиняє працювати.

Про це він сказав у ефірі телеканалу “Прямий” у п’ятницю, 26 лютого.

“Ми дійсно в липні досягли режиму “тиші” завдяки додатковим заходам і досить довго його тримали. Кількість загиблих і поранених значно впала. На жаль, сьогодні я теж змушений констатувати, що цей режим “тиші” практично перестає працювати в тому ідеальному варіанті, як раніше”, — сказав Резніков, якого цитує “Укрінформ”.

Він наголосив, що російська сторона заявляє, що режим припинення вогню порушує Україна і посилається на звіти СММ ОБСЄ.

“Вони не пропускають повноцінно моніторингові патрулі СММ ОБСЄ на територію, яка сьогодні підконтрольна російській владі, під виглядом коронавірусу або ще чогось. І тому СММ ОБСЄ іноді фіксує постріли і вибухи, але на запитання, де це було, вони кажуть “ми не можемо сказати, це було в семи кілометрах від нас”, — розповів віцепрем’єр.

За його словами, окупанти провокують українську армію для того, щоб отримати вогонь у відповідь.

“За статутом ООН кожна держава має право на самооборону, і наші військові це знають. Вони мають право на самооборону, тому в разі необхідності, якщо вони будуть вважати, що є загроза нашим позиціям, вони мають право на вогонь у відповідь. І вони це зроблять”, — наголосив Резніков.

Читайте також:
“Глухий кут”: в ОБСЄ пояснили, чому не розслідують порушення “перемир’я” на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна