У Голосіївському районі Києва сталася стрілянина. Є затримані, ОПЗЖ заявила про “переслідування”

 

Правоохоронці розшукали та затримали автомобілі, на яких сьогодні втекла група осіб, що вчинила стрілянину в Голосіївському районі Києва.
З особами, які перебували в автомобілях, зараз проводять слідчі дії, встановлюється їх причетність до стрілянини.

Про це повідомила в четвер, 25 лютого, поліція Києва.

Один з автомобілів поліцейські затримали на території Києва, а інший – за межами столиці.

Слідчі Голосіївського управління поліції порушили кримінальну справу за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

“У рамках досудового розслідування правоохоронці встановлюють усі обставини та мотиви цього кримінального правопорушення”, – додали в поліції.

Разом з тим, в партії “Опозиційна платформа – За життя” заявили, що біля їхнього офісу в Києві силовики буцімто затримали і обшукали автобус з охоронцями, і назвали це “черговою провокацією влади”.

“На території поруч з офісом партії поліцією був затриманий автобус, в якому перебували співробітники фірми “Шторм”. Цей автобус був свідомо доданий в орієнтування, оскільки раніше інший автобус цієї марки фігурував в інциденті на вулиці Ямській. Однак фото очевидців свідчать, що це було зовсім інший транспортний засіб, а не той мікроавтобус, який згодом поліція затримала біля офісу ОПЗЖ. Ми впевнені, що наказ про огляд і обшук транспортного засобу поруч з офісом нашої політичної партії є не чим іншим, як переслідуванням і спробою залякати членів і прихильників політсили, що становить конкуренцію владній команді”, – йдеться в повідомленні на сайті політсили.

Напередодні в поліції Києва, коментуючи події, про які згадує “ОПЗЖ” на вулиці Ямській (Голосіївський район) в Києві, заявили, що там о 16:00 сталася стрілянина.

“За попередньою інформацією, група осіб приїхала на автомобілі до будівельного майданчика та почала стріляти у повітря, після чого з місця події втекли. Постраждалих немає. Для затримання правопорушників у столиці введено спеціальну поліцейську операцію…”, – повідомили у столичній поліції.

У коментарі “Радіо Свобода” в поліції Києва заявили, що поліція не проводила ніяких слідчих дій в офісі партії ОПЗЖ.

Також у Службі безпеки України заявили, що її співробітники не мають відношення до проведення невідкладних слідчих дій біля центрального офісу партії.

“За попередніми даними, сьогодні стався конфлікт поблизу будівельного майданчика по вулиці Казимира Малевича у Києві. Представники кількох громадських рухів та організацій проводили акцію протесту проти будівництва. До них під’їхав мікроавтобус, в якому знаходились особи з травматичною та гладкоствольною зброєю – вони здійснили серію пострілів у протестувальників. Декільком учасникам акції були завдані ушкодження. Згодом працівники поліції знайшли схожий автомобіль біля офісу партії ОПЗЖ. Це і стало причиною проведення невідкладних слідчих дій – тобто, вони жодним чином не пов’язані з політичною діяльністю зазначеної партії, – повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Читайте також:
У Києві чоловік відкрив стрілянину через зауваження аптекаря щодо маски

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна