Суд постановив заблокувати доступ до кількох Telegram-каналів, які підозрюють у зв’язках із спецслужбами РФ

 

Київський районний суд міста Харкова постановив заблокувати кілька Telegram-каналів, які діяли в інтересах агентів Російської Федерації.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, опублікованому в середу, 24 лютого.

Нацкомісію просять зобов’язати інтернет-провайдерів закрити доступ до ресурсів “Легитимный”, “Резидент”, “Картель” та “Сплетница” в телеграмі.

У повідомленні йдеться, що на рішення можна подати апеляцію до 28 лютого 2021 року.

Станом на ранок четверга, 25 лютого, ці анонімні телеграм-канали працюють.

Нагадаємо, 1 лютого Служба безпеки України заявила про викриття масштабної агентурної мережі, яка залучала українців до створення та адміністрування Telegram-каналів, які дестабілізували ситуацію в країні.

Слідчі встановили, що мережу створив так званий 85 Головний центр спеціальної служби ГУ Генерального Штабу Збройних сил РФ. До її складу входили мешканці Харкова та Одеси, активісти так званої “русской весны”.

Так, за даними СБУ, російські спецслужби залучили українських громадян до створення та адміністрування політичних всеукраїнських і регіональних телеграм-каналів: “Легитимный”, “Резидент”, “Картель”, “Сплетница”, “Чорний квартал”, “Политический расклад”, “Нетипичное Запорожье”, “Тремпель Харьков”, “Одесский фраер”, “Днепр live”, “Николаев live”, “Херсон live”.

Головним “менеджером” агентурної мережі є одесит, один з організаторів масових заворушень під час одеського “Антимайдану”.

Наразі його розшукують правоохоронці за кількома статтями Кримінального кодексу України.

За висновками лінгвістично-психологічної експертизи, матеріали, які поширювали у телеграм-каналах, “були направлені на створення панічних настроїв, загострення і дестабілізацію суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації”.

Читайте також:
Підозрювана у держзраді пропагандистка Даскаліца вийшла з СІЗО під заставу ₴1,5 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна