Підозрювана у держзраді пропагандистка Даскаліца вийшла з СІЗО під заставу ₴1,5 млн

 

Підозрювана у державній зраді в справі про мережу українських Telegram-каналів, створених російськими спецслужбами, Вікторія Даскаліца вийшла з харківського СІЗО під заставу.

Про це в понеділок, 8 лютого, повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, передає “Укрінформ”.

“Сьогодні підозрювану відпустили з-під варти”, – зазначив він.

Даскаліца на вихідних 6-7 лютого ще перебувала у Харківському СІЗО. Хоча, за словами адвоката Віталія Рибіна, його однопартійці з “Партії Шарія” тоді внесли за неї передбачені судом 1 500 879 гривень застави (“довбаних гривень”, зазначив адвокат, що спеціалізується на захисті російських агентів).

Як інформувала “Новинарня“, 1 лютого Служба безпеки України заявила про викриття мережі 12 анонімних Telegram-каналів, створених російськими спецслужбами. У цій справі затримали Вікторію Даскаліцу, яку вважають ключовою особою в цій агентурній мережі. Їй та ще одній учасниці висунули підозри в державній зраді (ст. 111 ККУ).
Ідеться про канали “Легітимний” (160 тисяч підписників), “Резидент” (103 тисячі), “Картель” (34 тисячі) та ін. За висновком СБУ, їхнім ключовим завданням була дискредитація органів влади, вплив на політику, створення соціальної напруги та протестних настроїв серед громадян України.
Затримана Даскаліца є дружиною Артема Давидченка, який у 2014 році представляв одеський “Антимайдан”, а зараз перебуває в Тирасполі (так звана “ПМР”).

Читайте також:
Офіс омбудсмена виявив телеграм-бота, який поширює дані майже 7 тис. військовослужбовців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна