У Львові ДБР провело обшуки у сотника Майдану й ветерана Ігоря Солонинка через розслідування подій Революції Гідності

 

У Львові у вівторок, 23 лютого, співробітники Державного бюро розслідувань прийшли з обшуком додому до сотника 5-ї сотні Самооборони Майдану, ветерана російсько-української війни Ігоря Солонинка.

Про це інформує фейсбук-спільнота “Руху опору капітуляції”.

Зазначається, що правоохоронці вилучили в нього телефон та інші особисті речі, “неодноразово погрожували і піднімали голос на ветерана”.

“Солонинка викликають на допит до Києва на наступний вівторок (2 березня, – “Н”), будуть інкримінувати побиття “беркутівця” під час Революції Гідності”, – йдеться в повідомленні.

“30 працівників ДБР, усі київські, російськомовні увірвалися до мене в львівську квартиру та будинок в області. Вони розбудили дітей, почали проводити обшуки. Вилучили усе, що стосується Революції Гідності: фото, посвідку, мою історію хвороби, дві рушниці, на які я маю дозвіл. Звинувачують у вбивстві працівників “Беркуту”. Обшукували до п’ятої ранку. Протягом цього часу ніхто не спав”, – розповів Солонинко в коментарі “Еспресо. Захід”.

Ігор Солонинко – активний учасник Революції Гідності. Був сотником п’ятої сотні Самооборони Майдану.
По завершенні революції захищав українські кордони у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Понад два роки воював на фронті, зокрема у Луганському аеропорту, Щасті та Георгіївці.

Нагадаємо, 17 лютого Верховна Рада ухвалила заяву, якою визнала визнала Революцію Гідності ключовою подією державотворення України.

Читайте також:
“Слуга народу” Гетманцев закликав не героїзувати події Революції Гідності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.