ООС: окупанти вчинили 20 обстрілів за добу, один український воїн загинув, ще два – поранені

 

Протягом минулої доби, 23 лютого, в зоні проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 20 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Унаслідок ворожих обстрілів загинув один український військовий, ще два – отримали поранення.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу ООС.

Поблизу населеного пункту Зайцеве збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь у бік українських позицій з мінометів 82-го калібру та гранатометів різних систем.

Внаслідок ворожих обстрілів загинув сержант Дмитро Сардак із 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, ще воїн один – отримав поранення.

Неподалік Красногорівки противник вів вогонь з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів, а біля Пісків – з великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї.

Внаслідок обстрілу отримав вогнепальне поранення один український захисник.

Із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів російсько-окупаційні війська відкривали вогонь неподалік Шумів, а біля Причепилівки та Катеринівки – ще й зі стрілецької зброї.

У районі населених пунктів Авдіївка, Луганське, Золоте-4 та Миронівський противник здійснив по кілька пострілів зі станкових протитанкових гранатометів, а неподалік Гнутового – з автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу Павлополя і Новоселівки Другої ворог відкривав вогонь із ручних протитанкових гранатометів.

У штабі зазначили, що обстріли противника українські воїни давали адекватну відповідь.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

“Командування операції Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття родині загиблого воїна, а пораненим – бажає скорішого одужання”, – йдеться в повідомленні.

Від початку поточної доби, 24 лютого, станом на 7:00, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Читайте також:
Загиблі герої січня 2021: обличчя, історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна