Заборонена “трійка Медведчука” створила новий медіахолдинг, – Ткаченко

 

В Україні створили товариство з обмеженою відповідальністю “Медіахолдинг “Новини”.

Про це у вівторок, 23 лютого, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в телеграмі.

“Заборонена “Трійка Медведчука”, що називала себе “Медіахолдинг “Новини”, натягнула нову маску. Створила ТОВ з такою ж назвою. Напевно, щоб РНБО та СБУ їх довго не шукали. Зареєстровано цю ТОВку 18 лютого – буквально за два тижні після блокування цих антиукраїнських пропагандистських каналів в українському ефірі. Засновниками нового ТОВ є 100 осіб”, – написав Ткаченко.

За його словами, кожен з них “скинувся” на створення ТОВ по одній гривні. Таким чином, статутний капітал ТОВ “Медіахолдинг “Новини” – 100 гривень.

“Схоже на те, що Медведчук і Ко шукають юридичні способи, аби знов запустити трансляцію кремлівської пропаганди в наш інформаційний простір. Проте скільки нових ТОВок за 100 гривень не роби – суть не змінюється, а отже, й увага з боку держави до їхньої “діяльності”, – додав міністр.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо запровадження санкцій щодо соратника Медведчука – нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака та щодо групи телеканалів із “пулу Медведчука”, які транслюють російську пропаганду – “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Підставою для цього став закон України “Про санкції” та постанова Верховної Ради від жовтня 2018 року.
Після 23-ї години оператори кабельних мереж почали відключати трансляцію цих каналів.

Читайте також:
Санкції РНБО – це захист суверенітету, а не обмеження свободи слова, – Баканов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна