Україна стала майданчиком для випробувань дезінформаційної зброї з боку РФ, – посол Британії

 

Посол Британії у Києві Мелінда Сіммонс вважає, що дезінформація перетворилася на активну зброю Росії, а в Україні ця зброя свого часу пройшла “випробування”.

Про це вона заявила в інтерв’ю “Європейській правді”, оприлюдненому в понеділок, 22 лютого.

Дипломатка висловила розуміння санкцій України, запроваджених проти телеканалів, які вважають пов’язаними  із проросійським політиком, лідером “Опозиційної платформи – За життя” Віктором Медведчуком.

“Я багато подорожувала країною та знаю, що це за канали. На мою думку, є відмінність між свободою слова і такою інформацією. Я би навіть не називала це “інформацією” – це радше продукт, який використовується для створення картини, що суперечить реальності” – заявила Сіммонс.

При цьому вона пояснила різницю між розумінням нинішніх санкцій і критикою, з якою зіткнувся Київ у 2014-2015 роках після заборони низки джерел російської пропаганди.

“Відтоді феномен дезінформації став глобальним. Напевно, у світі з’явилося більше розуміння, що дезінформація перетворилася на активну зброю” – зазначила посол.

“Причому я вважаю, що Україна була місцем, де використання дезінформації пройшло “випробування” (з боку Російської Федерації, – “Н”)– додала Сіммонс.

Нагадаємо, на засіданні 19 лютого Рада національної безпеки й оборони України запровадила санкції до восьми осіб і 19 компаній. Включила РНБО до санкційного списку і політика Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко за фінансування тероризму.

20 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради нацбезпеки, схвалене напередодні.
Іншим указом було затверджено рішення РНБО про вжиття “невідкладних заходів” для повернення нафтопродуктопроводу, контрольованого Медведчуком, у власність України.

Читайте також:
Британія виділить £168 тис. на підтримку українців з окупованого Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна