В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca для екстреного використання

 

Міністерство охорони здоров’я зареєструвало вакцину проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca для екстреного використання.

Про це у вівторок, 23 лютого, інформує пресслужба МОЗ фейсбуці.

“Вчора, 22 лютого 2021 року, Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія”, – йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначають, що вакцина Oxford/AstraZeneca, яка виробляється на потужностях Serum Institute в Індії має локальну (торговельну) назву Covishield. Відповідно, вакцина Covishield, яка 23 лютого прибуває до України, офіційно зареєстрована.

21 лютого міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що перші 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca вже їдуть до України з Індії.

Раніше урядовець анонсував, що вакцинація в Україні стартуватиме 15 лютого 2021 року, проте цього не сталося через “технічні проблеми логістичного характеру”.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський обговорив із головним виконавчим директором фармкорпорації Pfizer Альбертом Бурлою питання, пов’язані з укладенням контракту на постачання в Україну цієї вакцини.

Читайте також:
В Україні за добу виявили понад 4,1 тис. нових COVID-хворих. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна