“Особисто проконтролював”: Степанов показав відвантаження першої партії COVID-вакцини для України

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляє, що перші 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу вже їдуть до України з Індії.

Про це міністр повідомив на сторінці у ФБ в неділю, 21 лютого.

“Сьогодні особисто проконтролював відвантаження першої партії вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне. 500 000 доз вакцини їдуть до України і далі будуть розподілені між регіонами згідно з планом МОЗ”, – написав він.

За його даними, зараз вакцина транспортується до Мумбая.

“Далі – довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України”, – зазначив Степанов, підкресливши, що під час транспортування буде дотримано всіх температурних вимог, які необхідні для збереження якості вакцин.

Міністр пояснив, що Oxford/AstraZeneca – це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZeneca, що має потужності для виробництва в Індії.
Вакцина проти COVID-19 випускається під назвою CoviShield, вона перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання. Serum Institute постачає свою продукцію в 140 країн світу.

Додамо, що раніше Максим Степанов заявляв, що вакцинація в Україні стартуватиме 15 лютого 2021 року, проте цього не сталося через “технічні проблеми логістичного характеру”.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський обговорив із головним виконавчим директором фармкорпорації Pfizer Альбертом Бурлою питання, пов’язані з укладенням контракту на постачання в Україну цієї вакцини.

Читайте також:
Польща перепродасть Україні 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна