Суддя, який оголосив вирок Стерненку, ухвалював рішення в окупованому Донецьку до липня 2014-го, – ЗМІ

 

Суддя Приморського районного суду Одеси Віктор Попревич, що засудив Сергія Стерненка до 7 років позбавлення волі, ухвалював рішення іменем України в суді в окупованому Донецьку до липня 2014 року, коли місто вже перебувало під контролем російських гібридних сил.

На це звертає увагу увечері у вівторок, 23 лютого, журналістка Ольга Худецька.

“Перебуваючи в захопленому російськими бойовиками Донецьку продовжував виносити судові рішення до 30 липня 2014 року в Київському районному суді окупованого Донецька“, – пише Худецька.

Журналістка знайшла в реєстрі судових рішень відповідні ухвали й постанови.

“Красиві ухвали з гербом, українською мовою. І ніхто його не чіпав. Ну сидить в захопленому росіянами місті український представник судової влади, виносить якісь рішення у суді, і ніхто його не чіпає, буває ж таке. І от для мене загадка – як?”, – додає вона.

Худецька підкреслила, що склад Київського районного суду Донецька нікуди не перевозили, а в рішеннях чітко зазначено, що винесені вони в судовій залі на відкритих розглядах в місті Донецьк.

“В одному з рішень суддя Попревич зазначає, що належно повідомлений громадянин чомусь не з’явився в суд. В червні 2014. В Донецьку. Чомусь не з’явився, хоча був належно повідомлений. Цікаво просто, а от судову охорону в суді у Донецьку хто здійснював у липні 2014? Ясно ж, що не підрозділи української міліції”, – додала журналістка.

Читайте також:
Суддю, який оголосив вирок Стерненку, внесли в базу “Правотворця”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна