У Києві оголосили вирок помічнику капітана української бурової установки, яку захопила РФ у Чорному морі

 

У Києві до умовного терміну засудили випускника військово-морського училища ім.Нахімова Іллю Зварича, який працював помічником капітана на захоплених Росією бурових установках у Чорному морі. Він погодився співпрацювати зі слідством.

Такий вирок ухвалив Дніпровський районний суд Києва, передає “РБК-Україна”.

Зазначається, що моряк Ілля Зварич в 2018 році закінчив військово-морське училище імені Нахімова в окупованому Криму, а у вересні 2020 року був затриманий на материковій Україні.

Правоохоронці встановили, що він працював на захопленому росіянами підприємстві “Чорноморнафтогаз” і був другим помічником капітана на одній з бурових установок, що видобуває газ на шельфі Чорного моря. Службу на захопленій установці він ніс вахтовим методом.

Затриманому висунули підозру у навмисному порушенні порядку в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію України з метою заподіяння їй шкоди.

Підозрюваний визнав свою провину і погодився співпрацювати зі слідством, зокрема, дати свідчення в кримінальному процесі проти колишнього заступника начальника кримської міліції та керівника служби охорони “Чорноморнафтогазу” Миколи Федоряна.

У підсумку Дніпровський суд Києва на початку лютого затвердив угоду Зварича зі слідством і засудив до 3 років ув’язнення, звільнивши з випробувальним терміном в 1 рік.

Читайте також:
ДПСУ: Росіяни передислоковують віджату в Криму українську бурову платформу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна