Фахівці Міноборони та ВМСУ уточнюють деталі щодо виробництва й постачання “Байрактарів”, – Таран

 

Фахівці Міністерства оборони і ВМС України вирішують деталі щодо виробництва та постачання безпілотних літальних комплексів  “Байрактар”.

Як передає “Новинарня“, про це в понеділок, 22 лютого, заявив міністр оборони України Андрій Таран на пресконференції в Києві.

“Стосовно закупівлі “Байрактарів” – минулого року був підписаний контракт на їх закупівлю, проте саме морського спрямування. Там є специфіка застосування “Байрактарів”, для сухопутного компоненту і для морського”, – сказав Таран.

Він додав, що МОУ підписало контракт з Туреччиною на закупівлю “Байрактарів” саме для морського використання.

“Наразі працюють відповідні фахівці Міністерства оборони України і ВМС України, які безпосередньо з компанією “Байрактар” вирішують деталі щодо виробництва та постачання”, – зазначив урядовець.

Як інформувала “Новинарня“, про купівлю ударних безпілотників “Байрактар” Україна почала домовлятися з Туреччиною в листопаді 2018 року.
“Укрспецекспорт” і турецька компанія Baykar Makina підписали угоду про закупівлю їх для української армії в січні 2019 року.

У березні 2019 року пройшли випробування дронів в Україні.

Наприкінці вересня 2019 року в Туреччині відбувся випуск українських військових операторів ударних БПЛА Bayraktar TB2.

Читайте також:
Новий стройовий крок, повітряна колона, “Нептун”, “Байрактари” і Столтенберг: МОУ планує парад на 30-річчя Незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна