В Абу-Дабі стартувала військова виставка. Від України – “Нептун”, “Вільха”, танки, дрони й інше

 

Державний концерн “Укроборонпром” привіз новітню військову техніку та озброєння власного виробництва на виставку IDEX-2021.

Захід стартував у неділю, 21 лютого, в Абу-Дабі, ОАЕ. Завершиться виставка 25 лютого 2021 року.

На виставці продемонструють:

  • модель наземного протикорабельного ракетного комплексу “Нептун”;
  • модель високоточної реактивної системи “Вільха” 
  • натуральні зразки протитанкових ракетних комплексів “Скіф” та “Корсар”;
  • макет розвідувально-ударного безпілотника “Сокіл-300”.
  • танк “Оплот”.
  • бойову машину БТР-4 та інші розробки.

“Ця виставка дає можливість презентувати сучасні перспективні та інноваційні розробки, які створені завдяки нашому науково-технічному потенціалу. Нашій оборонці є що показати та запропонувати потенційним замовникам з усього світу”, – цитує керівника “Укроборонпрому” Юрія Гусєва його пресслужба.

Загалом на українському стенді планується представити понад десяток натуральних та макетних (масштабних) зразків продукції військового та подвійного призначення. Під час проведення виставки заплановано низку переговорів з офіційними делегаціями різних країн і міжнародними компаніями щодо подальшого партнерства, додали в ДК.

Делегацію концерну генеральний директор “Укроборонпрому” Юрій Гусєв. Головою української делегації є віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Довідково:
IDEX — одна з найбільших військових міжнародних виставок, яка проводиться під патронатом президента Об’єднаних Арабських Еміратів.
У павільйонах Національного виставкового центру в Абу-Дабі свої експозиції презентують понад 900 провідних оборонних компаній з 59 країн світу.
Україну представляють дев’ять підприємств ОПК, сім з яких входять до “Укроборонпрому”.

Читайте також:
У ЗСУ стартувало навчання офіцерів, які отримають на озброєння ракетні комплекси “Нептун”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна