Під Горлівкою окупанти застовували проти ЗСУ ствольну артилерію та вдарили по житлових будинках, – ООС

 

За минулу добу, 20 лютого, в зоні проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню з боку ворога.

Про це повідомив пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

Луганський напрямок (ОТУ “Північ”). По українських позиціях неподалік селища Південне російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь з артилерійських систем 122-го калібру та снайперської зброї.

Поблизу Новгородського – це також неподалік від Горлівки – збройні формування Російської Федерації вели вогонь із мінометів 120-го калібру.

“Під мінометний обстріл потрапили не лише позиції Об’єднаних сил, а й будинки місцевих жителів. Так, внаслідок обстрілу було пошкоджено три житлових будинки, лінію електромереж та газопровід. Постраждалих серед цивільного населення немає”, – розповів речник командування ООС Костянтин Богатирьов.

Також противник вів прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї неподалік населених пунктів Попасна та Катеринівка.

Про обстріли в зоні відповідальності ОТУ “Схід” (Донецький напрямок) не повідомляється.

“На обстріли противника українські воїни відкривали вогонь у відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Бойових втрат серед наших воїнів немає“, – сказано у зведенні.

Від початку поточної доби, 21 лютого, станом на 7:00, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Читайте також:
Окупований Донбас – на межі екологічного лиха міжнародного масштабу, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна