Укрпошта ввела в обіг марку “Орден Героїв Небесної Сотні”

 

Національний поштовий оператор ввів в обіг художню поштову марку “Орден Героїв Небесної Сотні” на вшанування подвигу учасників Революції Гідності.

Про це повідомила в п’ятницю, 19 лютого, пресслужба Міністерстві інфраструктури України.

Автор марки – український художник Володимир Таран.

“… Надзвичайно відповідально усвідомлювати, що кожен такий патріотичний випуск дозволяє нам масштабувати пам’ять про героїв не тільки в найвіддаленіші куточки країни, а й далеко за її межі. І тим самим – щоразу нагадувати кожному українцю, що вони загинули, щоб ми мали шанс жити. Я дуже сподіваюся, що кожен з нас щоранку обирає гідний шлях, щоб прожити життя, за яке ніколи не буде соромно. Вічна Слава героям!” – сказав гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський.

Тираж марки – 130 тисяч примірників.

Марка “Орден Героїв Небесної Сотні” доповнить серію “Нагороди України”, започатковану “Укрпоштою” у 1997 році.

Загалом у рамках серії вийшло одинадцять марок із зображеннями найвищих відзнак України. Тільки за часів російської окупації більше 20 художніх марок “Укрпошта” присвятила патріотичній тематиці.

Серед них – “Слава Україні!”, яка отримала першу премію в міжнародному конкурсі Nexofil Award 2020 в Мадриді, “Передова”, “Вони вистояли! Не витримав бетон!”.
А у 2014 році національний поштовий оператор ввів в обіг марку “Євромайдан. 2013-2014”.

Читайте також:
“Усвідомлюємо чутливість теми”: Укрпошта не випускатиме марки про армію 23 лютого, дату перенесли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна