“Усвідомлюємо чутливість теми”: Укрпошта не випускатиме марки про армію 23 лютого, дату перенесли

 

“Укрпошта” переносить дату введення в обіг поштових марок “Збройні сили України. Сухопутні війська” з 23 лютого на 14 березня.

Про це в четвер, 18 лютого, повідомила пресслужба АТ “Укрпошта”.

“Ми усвідомлюємо чутливість теми і дослухаємося до думки людей, тому приймаємо позицію Генерального Штабу ЗСУ перенести дату спецпогашення поштових марок “Збройні сили України. Сухопутні війська” на 14 березня – День українського добровольця”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дату 23 лютого “Укрпошта” обрала “як інфопривід для привернення уваги до марок, і як ознаку того, що ця сторінка історії давно в минулому і нам у сучасній Україні є, що протиставити агресору”.

“Жодним чином не з метою вшанувати день радянської армії, а навпаки – української. Однак така ініціатива була сприйнята українцями неоднозначно”, – пояснює пресслужба держпідприємства.

Нагадаємо, “Укрпошта” планувала ввести в обіг марки “Збройні сили України. Сухопутні війська” 23 лютого 2021 року, проте ЗСУ висловили протест через обрання такої дати.
“23 лютого держава-агресор РФ, яка веде війну проти України, відзначає день захисника Вітчизни і день військової слави Росії. Тому ця дата є неприпустимою для промоції Збройних сил України та їх найбільш чисельного виду – Сухопутних військ” – наголосили в Генштабі ЗСУ.

Читайте також:
“День ганьби Росії:” в Генштабі нагадали, що Україна не святкує 23 лютого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна