Таран переговорив із главою Пентагону Ллойдом Остіном. Домовилися про зустріч

 

Міністр оборони України Андрій Таран провів телефонну розмову з главою Пентагону Ллойдом Остіном.

Як зазначає в п’ятницю, 19 лютого, пресцентр МОУ, під час переговорів “підтверджено стратегічний характер українсько-американських відносин в оборонній сфері”.

Зазначається, що Таран привітав американського колегу з призначенням на посаду і ознайомив із безпековою ситуацією в Україні та навколо її кордонів.

“Міністр оборони США Ллойд Остін поінформував про схвалення Конгресом США першого траншу допомоги з боку американських партнерів у рамках Ініціативи безпекової допомоги Україні (USAI)”, – передає пресцентр МОУ.

Сторони також детально зупинилися на практичних кроках реалізації статусу України як партнера НАТО з розширеними можливостями.

“Очільники оборонних відомств висловили взаємне сподівання на особисту зустріч найближчим часом”, – наголосили в МОУ.

Таран також запросив міністра оборони США взяти участь у святкових заходах з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

“Ми вдячні народові та Уряду США за непохитну допомогу та участь у посиленні стійкості України проти зовнішніх загроз і сприяння наближенню до повноправного членства в НАТО. Ми постійно нарощуємо рівень взаємосумісності з силами Альянсу завдяки технічній допомозі, а також спільній участі в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки. Тому, Україна підтверджує намір продовжити участь в операціях НАТО, зокрема, у складі Тренувально-дорадчої Місії НАТО “Рішуча підтримка”, багатонаціональних сил НАТО в Косово, готується направити сили і засоби до Тренувальної місії НАТО в Іраку та операції НАТО в Середземному морі “Морський охоронець”, — наголосив Андрій Таран.

Остін подякував за продовження участі українських сил у складі міжнародних операцій.

Як інформувала “Новинарня“, 22 січня стало відомо, що Пентагон очолив генерал-афроамериканець Ллойд Остін, що підтримує постачання Україні летальної зброї.

Читайте також:
Байден офіційно номінував генерала-афроамериканця Ллойда Остіна на посаду міністра оборони США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна