Пентагон очолив генерал-афроамериканець Ллойд Остін, що підтримує постачання Україні летальної зброї

 

Сенат США затвердив на посаду міністра оборони генерала армії у відставці Ллойда Остіна, кандидатуру якого запропонував президент Джо Байден.

Його кандидатуру на засіданні Сенату в п’ятницю, 22 січня, підтримали 62 сенатори зі 100, тільки двоє проголосували проти, передає Washington Post.

Остін стане першим афроамериканцем на посаді глави Пентагону.

Він керував Центральним командуванням США, пішов у відставку в 2016 році.

Байден і Остін познайомилися під час згортання військової присутності адміністрації Обами в Іраку, коли Байден курував політику щодо Іраку, а Остін був останнім командувачем військами США в Іраку.

На цій посаді Остін зіграв ключову роль в нарощуванні сил, що почалася в 2007 році, і відповідав за виведення військ США в 2011 році.

Він також особисто відповідав на певному етапі за боротьбу проти “Ісламської держави”.

Остін став 28-м затвердженим міністром оборони США.

“Висунутий президентом та підтриманий Сенатом Ллойд Остін став 28-м затвердженим міністром оборони та очолить відданих чоловіків та жінок зі Збройних сил США”, – заявили у оборонному відомстві США.

Нещодавно тоді ще кандидат на посаду міністра оборони Ллойд Остін заявив, що допомога Україні повинна залишатися пріоритетом. Він підкреслив, що умовою підтримки з боку США має бути прогрес України в боротьбі з корупцією і якості управління.
Остін також підтвердив, що підтримує постачання Україні смертельної зброї. За його словами, зараз склався хороший баланс між допомогою летальною зброєю і нелетальним обладнанням, але в разі необхідності він готовий вносити корективи.

На початку грудня 2020-го Байден офіційно номінував генерала-афроамериканця Ллойда Остіна на посаду міністра оборони США.

Читайте також:
Байден почав президентські повноваження зі скасування низки указів Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна